Top 5 Fonduri de Ten Folosite de Make-up Artiști in 2023

Fondurile de ten diferă de la unul la altul, le găsim în mai multe nuanțe, forme și texturi. Pentru a-ți alege fondul de ten perfect tenului tău ai nevoie să știi pentru ce tip de ten este potrivit, dacă este mat, semimat sau hidratant, dacă se potrivește sau nu tenului matur.

Pentru a găși nuanța corectă tenului tău trebuie să te ghidezi după tenta acestuia, dacă este roză, gălbuie sau rece.

Make-up artiștii folosesc diferite fonduri de ten de la diferite mărci, nu exista un fond de ten „bun la toate” deoarece există persoane cu diverse probleme la ten, piele, poate sa fie un ten uscat ori gras, etc, de aceea fiecare make-up artist își cumpără minim două sau trei nuanțe precum: nuanța cea mai deschisă, neutră și cea mai închisă.

La un fond de ten ne intereseaza urmatoarele:

  1. Consistență – să nu aibă o consistență foarte lichidă, să fie mai consistent pentru o acoperire mai bună;
  2. Mirosul – să nu fie parfumat, deoarece parfumul dăunează tenului;
  3. Ingredientele – să nu conțină alcool;
  4. Textura – să fie mat, semimat sau lucios/hidratant;
  5. Nuanta – să fie potrivită tenului;
  6. Subtonul – roz, galben sau rece;
  7. Acoperire – mică, medie, mare;
  8. Rezistenta – să fie de la 8 ore în sus până la 48 de ore.
1
Fond de ten ultra rezistent nr. 05, MALU WILZ, Longwear foundation, 30 ml

Un fond de ten mat ultra-rezistent cu o acoperire medie spre mare ce estompeaza ridurile si liniile fine, redand un aspect natural si uniform.

Potrivit pentru tenul mixt si gras deoarece are o formula fara ulei cu proprietati de a absorbi sebumul. Contine ingrediente ce hranesc pielea precum acid hialuronic si foare de piersica.

Are un efect antioxidant impotriva infuentelor negative ale mediului inconjurator. Se gaseste in mai multe nuante pentru a va alegea culoarea potrivita tenului.

2
Fond de ten Estee Lauder, Double Wear Stay in Place SPF 10, Pure Beige

Este al doilea cel mai folosit fond de ten cu acoperie mare și cu o textura mata pentru tenul gras, mixt și normal, are o compoziție lichidă și este netransferabil de pe ten. Matifiază și netezește porii rezultând un ten uniform cu toate imperfecțiunile acoperite.

Fondul de tenul vine în mai multe nuanțe cât și subtonuri pe care le găsiți în link. Acest produs nu este recomandat tenului matur.

Un alt minus ar fi faptul că vine fără pompiță, această trebuie s-o comandați separat.

3
Kat Von D Lock-It Foundation

Un fond de ten lichid cu acoperire mare ce face ca tenul tau sa fie uniform, fara luciu si imperfectiuni.

Are o rezistenta foarte mare si netransferabil pentru a te bucura de o seara speciala fara grija fondului de ten.

Potrivit pentru tenul normal, mixt sau gras. Acesta se gaseste intr-o varitate mare de nuante.

4
Make Up For Ever Watertone Skin Perfecting Fresh Foundation

Un fond de ten rezistent la transfer, are o acoperire mare, dar cu care poti jongla cu acesta in straturi pentru acoperirea dorita si estompeaza ridurile, liniile fine si imperfectiunile pielii.

Formula sa usoara hidrateaza in timp ce reduce excesul de sebum si minimizeaza aspectul imperfectiunilor, pentru un ten luminos si natural.

Potrivit pentru tenul sensibil, mixt si gras, rezistent la sebum, transpiratie si apa. Disponibil in 12 nuante pentru a alege culoarea perfecta pentru tonul pielii tale.

5Our Pick
Iluminator lichid, Dior Backstage, Nuanta 001 Universal 50 ml

Acesta este un fond de ten ce este folosit de majoritatea make-up artiștilor în special în domeniul televiziunii.

Este un fond de ten ce are acoperire mare și o consistentă nu foarte lichidă, vine în diferite nuanțe, textura lui este semimată și cu rezistență de peste 24 de ore.

Dacă ai văzut la televizor vedete care arată impecabil cu acel look fără imperfecțiuni ce rezistă foarte mult, acest fond de ten este „magicianul”.

6
Fond de ten MAC Studio Fix Fluid, NC40, SPF 15, 30 ml

Acest fond de ten promite o acoperire medie spre mare, unii make-up artiști aplicând chiar și în două straturi pentru o acoperire foarte mare.

Are o textură mată și fluidă, este destul de consistent, mirosul este puțin cam tare, dar odată aplicat acesta va dispărea, este rezistent timp de 24 ore și nu se transferă, nuanțele sunt diferite după fiecare subton existând multe variante din care poți alege.

Este potrivit tipurilor de ten grase, mixte și normale.

7
Fond de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear 024 Beige Vanille 30 ml

Lancome este un fond de ten cu acoperire medie spre mare, potrivit tipurilor de ten normal și uscat deoarece este hidratant și semimat, lăsând un aspect luminos și neted, unifomizand tenul.

Este unul dintre fondurile de ten ce il gasim în trusa unui make-up artist pentru tenul uscat și normal, rezistent la transfer.

8
Fond de ten Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup – Fresh Alabaster 01

Este un fond de ten dermacosmetic în peincipal pentru persoanele cu probleme ale tenului precum o alergie a pielii sau pete roșii pe piele.

Este un produs testat dematologic și fără parfum. Acesta poate fi folosit și la tenurille mature deoarcece are o acoperire medie spre mare și cu care poți să îți construiești acoperirea dorită, neutralizează roseața ,contribuie la diminuarea porilor și la tratarea imperfecțiunilor și în același timp acoperă și oferă un aspect natural și uniform al pielii.

Este potrivit tuturor tipurilor de ten cu imperfecțiuni, are o textură fluidă, lasă un finiș mat și luminos.

Concluzie

Make-up artistii au in trusa sa mai multe game si marci de fonduri de ten deoarece ei se orienteaza dupa tipul de ten al clientei. Ca make-up artist ai nevoie de cel putin 2 fonduri de ten, unul pentru ten mixt si gras, de obicei acestia isi iau unul mat ca tine sebumul sub control ceea ce il face sa reziste mai mult, iar unul pentru tenul normal si uscat , acesta fiind hidratant si lucios deoarece tenul uscat are nevoie de hidratare, ele regasindu-se cate 2 nuante una deschisa si una inchisa pentru a le combina si a obtine nunata potrivita.

Cam astea ar fi cele mai bune fonduri de ten folosite de make-up artisti in 2023. Voi pe care l-ati ales? <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *